Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

2 måder at vælge navn til dit barn på

Dette indlæg er sponsoreret

 

Når man venter sig, gør man sig rigtig mange tanker. Først og fremmest selvfølgelig om barnets tilstand i maven, og om alt er ok. Heldigvis er der i Danmark mulighed for, at gå til kontrol 4 – 5 gange hos jordemoderen under graviditeten. Hvis man ønsker det, kan man også få barnets køn at vide hos jordemoderen. Om det er en dreng eller pige, som man venter, har for de fleste ikke så stor betydning, men det er nu meget rart at vide og man har noget mere håndterbart, at glæde sig til, og så kan man nemlig også begynde at tænke i pigenavne eller drengenavne. Man kan også vælge ikke at få kønnet at vide, så kan man vælge et unisex navn til barnet. At finde et navn til barnet er noget, som de fleste forældre glæder sig til og ser frem til.

Familienavn

Der er flere veje, som man kan gå, når man skal vælge navn til den nyfødte. Den traditionelle vej, som rigtig mange går, når de skal vælge et navn til deres kommende barn, er at vælge et familienavn. Det kan være et navn, som er gået i arv i mange generationer i familien. Det er en tradition, som man bestemt ikke ønsker at bryde. At vælge et familienavn, kan også være udtryk for, at man vil ære et særligt kært familiemedlem. 

Unisex navn

De seneste årtier er det også blevet mere og mere populært, at vælge et unisex navn til sit barn. Når forældre skal vælge et navn til den lille ny, gør de sig en masse overvejelser. De vil selvfølgelig gerne give deres barn et navn, som det ikke vil blive drillet med, men det må alligevel godt være unikt og originalt. Med et unisex navn betyder barnets køn ikke noget, for begge køn må kaldes det. Der findes omkring 80 unisex navne at vælge imellem. Inden man sætter sig fast på et navn, er det en god idé lige at tjekke, om det er godkendt.

Gode råd til hvad man ikke skal kalde sit barn

Som forældre til den lille nyfødte må man, næsten, døbe sit barn lige hvad man vil. Næsten, fordi der er regler for, hvor uortodoks man må være. Det er selvfølgelig af hensyn til barnets tarv, at navnet ikke må være til ulempe. Man må gerne have flere fornavne, men kun et efternavn. Undgå modenavne, tiderne skifter, også på navnefronten og undgå at give dit barn et navn, som er brugt eller bruges som øgenavn. Prøv at sige det højt med og uden efternavn, og smag på det. Overvej derfor godt og grundigt, hvad du vil kalde dit barn, det skal have navnet med sig hele livet.