Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Ikke-kategoriseret

Børn og hunde

Når du har hund i familien

Rigtig mane familier anskaffer sig en hund og det kan være utrolig berigende. Man skal dog huske på at hvor der er fordele kan der også være ulemper og det er vigtigt at tage højde for det hele inden man får sig en lille hvalp. 

Først og fremmest er det vigtigt at man er afklaret omkring alle reglerne når man får en hund. Det betyder børenene i alle størrelser skal vide hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Det er ligeledes vigtigt at både børn og hvalpen indlærer alle reglerne fra starten af så det bliver indstuderet fra starten af.

Hund og børn elsker som oftes hinanden

Det kan være den helt store kærlighed mellem børn og hund hvis man gør det ordentligt. Hertil er det et meget aktivt liv da man får gået ture og børnene lærer ligeledes en masse ansvar. Angående ansvær lærer børnene f.eks at hunden jævneligt skal have vand, den skal luftes i haven når den skal tisse og mange andre praktiskte ting.

Husk at hunden nogen gange skal kunne trækkes sig fra børnene hvis den er træt

Noget som er utrolig vigtigt at understrege for sine børn er at en hund ikke er legetøj. Det betyder groft sagt at hunden skal kunne trække sig hvis den har fået for meget. Det kan være den har leget med børnene i lang tid eller den har været centrum for børnene i lang tid. 

Hvis hunden derfor trækker sig tilbage til f.eks sin hundeseng så skal dette accepteres. Hundesengen er for hunden et fristed hvor den lige kan få noget ro og trække vejret. Det kan også være en hundekurv eller en hundetaske hvor hunden gemmer sig og får sine batterier ladet op. Det har en hund også brug for.

Men hvis det gøres rigtigt er det en fantastisk oplevelse at have både børn og hund. Du kan læse meget mere om at være familie med hund på gladforhund.dk