Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Ikke-kategoriseret

Kinetisk Sand – Et sand(t) legetøjs-hit!

Mangler du noget legetøj, som kan underholde børnene i timevis? Så prøv kinetisk Play Sand!

Kinetisk Play Sand minder til forveksling om legesandet fra det registrerede varemærke Kinetic Sand®, som har taget hele verden med storm – og vi forstår hvorfor!

Kinetisk Play Sand og Kinetic Sand® kaldes i daglig tale også sansesand, magisk sand og tryllesand.
– særligt de to sidste titler, som det kære barn har formået at få, giver så god mening; der er nemlig noget helt magisk og uforklarligt over det sensationelle legesand!

Kinetisk sand virker både tørt, vådt og klistret på én og samme tid – lidt skørt at sige, men sådan kan vi bedst forklare det, og det er netop denne mystiske konsistens, som gør kinetisk sand smaddersjovt at røre ved og bygge med, og det stimulerer følesansen, så snart man får fingrene i det!

Hvad er kinetisk sand lavet af?

Kinetic Play Sand er lavet af 98% rent sand og 2% bindemiddel.

Sandet som kinetisk sand er lavet af, er dog lidt anderledes end det sand, som vi kender fra diverse strande eller sandkasser; her er der tale om bittesmå sandkorn, og når disse sandkorn blandes med bindemidlet bestående af forskellige typer af silikone og polymer, så opnås den helt perfekte, uforklarlige konsistens af blødt legesand, som klæber sammen uden at blive helt fast.

Legesandet kan du klemme i diverse faconer og former, lade det glide fra hinanden, se det bevæge sig på magisk vis og skære i – i ægte, tilfredsstillende ASMR-Youtube-stil!

Kinetisk sand kan desuden leges med i årevis. Legesandet kan nemlig ikke tørre ud, så børn (og voksne!) kan få glæde af den magiske sandleg om og om igen.

Sandet er glutenfrit og fri for skadelige- og allergifremkaldende stoffer.


Sand på stuegulvet – Åh nej! Eller…?

Tanken om sand i stuen ville de fleste forældre nok ikke synes godt om. Snarere tværtimod!

Kinetisk sand er dog beregnet til leg inden døre, eksempelvis ved et bord eller på stuegulvet.

Kinetisk sand klæber nemlig kun til sig selv; det trækker ikke uvedkommende partikler eller elementer til sig, og det pletter ikke.

Efter endt sandleg kan der ligge sand overalt i hjemmet, men det smarte ved dette magiske sand er, at man bare kan tage en klump af sandet og duppe det ovenpå det løse sand, der måtte ligge omkring på gulvet og bordet, så samles det.

Kommer der kinetisk sand på gulvtæppet eller den lyse stofsofa, kan en støvsuger på få sekunder fjerne alle spor af sandet!

Kinetisk sand opskrift

Tro det eller lad vær’.. Du kan også lave dit og børnenes helt eget magiske sand!

Du skal bruge:

  • 5 dl mel
  • 0,5 dl vand
  • Frugtfarve
  • 7-8 spsk. olie
  • En ovn
  • En blender

Sådan gør du:

– Forvarm din ovn til 150 grader

– Hæld melet ud på en bradepande

– Tilføj vand med en masse frugtfarve

– Ælt og smuldr nu dejen med fingrene til så små stykker som muligt

– Bag nu dejen i den forvarmede ovn i 10 min – dejen skal være helt tør, når den tages ud. Er den ikke det, så bag den lidt mere.

– Smuldr nu dejen igen

– Når dejen er afkølet, tilføjes olien og dejen smuldres igen. Tilføj evt. mere olie, hvis konsistensen ikke er som ønsket

– Kom til sidst blandingen i en blender til sandet er helt fint.

Voliá! Så kan I give jer i kast med den sjoveste sandleg!