Sådan vælger du en bænk med opbevaring

Får du nogensinde følelsen af, at der aldrig er nok opbevaringsplads? Den bedste måde at tackle dette problem på uden at fylde dit hus med masser af store møbler er at vælge pladsbesparende multifunktionelle genstande.

Opbevaringsbænke er den foretrukne mulighed, når det kommer til at optimere pladsen, men ikke alle modeller er ens. Fra placering til størrelse til funktion og indretning, her er, hvordan du vælger bænke med opbevaring, der komplementerer resten af ​​rummet og opfylder dine behov.

Hvilke forskellige typer opbevaringsbænke findes der?

Mens du finder hundredvis af forskellige farver, former og designs, kan bænke opdeles i fire hovedkategorier afhængigt af deres opbevaringsmuligheder:

Flip-top

Dette er den traditionelle lange bænk med ben og overfladen, der kan løftes; nogle af dem har polstrede sæder, arme eller endda en opretstående ryg. Denne anbefales til opbevaring af genstande, der ikke skal tages ud flere gange om dagen. Det bruges ofte til opbevaring af tæpper, årstidens tøj, feriedekorationer, gamle magasiner eller endda håndklæder og ekstra sengetøj.

Åbne rum

Praktisk, når det kommer til sko (især da du kan sidde oven på den for at tage dem på!) og ideel til plader, bøger eller andre genstande, som du gerne vil fremvise og være i stand til nemt at nå efter dem, en opbevaringsbænk med åbne rum har en åben front med et par firkantede eller rektangulære huller.

Skuffe

Den solide ramme er hjemsted for en eller flere skuffer, der giver dig mulighed for at opbevare forskellige typer genstande, uden at de er synlige. Skufferne hjælper dig med pænt at opbevare mindre genstande såsom vanter, sokker, skotilbehør, hundeudstyr og lignende.

 Skab

Et kompromis mellem en klassisk flip-top bænk og skuffer, den har praktiske skabslåger, der gør det nemt at nå de opbevarede ting. I gangen kan den bruges til at opbevare støvler eller endda dine børns sportsudstyr, såsom en basketball. Når den placeres i køkkenet, kan den hjælpe dig med at fjerne bordpladen fra de køkkenapparater, som du har købt, men ikke bruger for ofte.

For at afgøre, hvilken type der fungerer bedst for dig, er det vigtigt at have en idé om, hvad du vil opbevare i den (Hvilken type genstande? Hvor mange? Hvor store er de?), men også hvor bænken skal placeres.

Hvordan vælger man den bedste bænk med opbevaring til forskellige steder?

Entré: Du vil have en lang og tynd bænk med en robust følelse; da skuffer og skabe kan være lidt besværlige i så snævre rum, er det bedst at gå efter en traditionel flip-top eller, hvis du skal bruge den til sko, en åben bænk med opbevaring med behagelige puder eller en vinyl eller læder top.

Køkken: Mere traditionelle og rustikke træbænke fungerer normalt meget godt i madlavnings- og spisescenarier, og vi anbefaler at gå efter en komfortabel model, der har en opretstående ryg, så du kan bruge den som ekstra siddeplads, når det er nødvendigt.

Stue: Disse bænke opfylder normalt behovet for at opbevare og fremvise en bestemt type genstande, der kan bruges i det pågældende rum, måske når man sidder på det. Fra plader, hvis det er ved siden af ​​en pladespiller til bøger, hvis du gerne vil skabe en speciel læsekrog. Vælg en model med et behageligt sæde og en form for opbevaring, der passer bedst til disse genstande.

Soveværelse: Generelt placeret ved fodenden af ​​sengen, så er disse bænke meget dekorative og ligner mere en sofa uden ryg eller en bred skammel. De er normalt lavet af møbelstof eller har en polstret flip-top.

Hvad er de bedste materialer til en opbevaringsbænk?

Bænke med opbevaring kan laves af mange materialer, og som vi har set, fungerer nogle bedre til bestemte stilarter eller steder.

Hvis den øverste del er et separat stykke, er vinyl og læder det nemmeste at rengøre, men sidstnævnte kan falme, hvis det holdes i direkte sollys det meste af tiden.

Stofpolstring såsom syntetisk eller fløjl er en anden populær mulighed, især i soveværelser. Hvis du leger med tanken om at få en stofpolstret bænk til spisestuen, så tænk dig om to gange. Traditionelt træ er stadig det bedste valg til køkken- og spisestuebrug, uanset om det er naturligt eller malet, da det er slidstærkt og alsidigt.

Hvis du kan lide udseendet af en træbænk, men er bekymret for, at den er ubehagelig at sidde på i længere tid, kan du blot tilføje puder til den – aftagelige betræk kan maskinvaskes, hvis der opstår spild.