Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

Derfor skal du vælge en børnefrisør til dit barn

Der findes mange dygtige frisører i Danmark. De fleste er fint kvalificeret til at klippe både mænd og kvinder i alle aldre, men det er ikke alle, der er lige gode til at klippe børn. Det er derfor ikke helt lige meget, hvilken frisør du vælger, når dit barn skal klippes. Du skal derfor ikke bare gå på jagt efter en frisør, men bør specifikt gå efter en frisør, der tilbyder børneklip. Vi har her samlet de bedste grunde til, at du bør vælge en børnefrisør til dit barn.

Frisøren har stor tålmodighed

Når man klipper et barn, vil der typisk være behov for at holde nogle pauser undervejs og gå langsomt frem. Barnet skal nemlig i første omgang lære at sidde stille og håndtere selve klipningen. Det hele skal ske i barnets tempo, så barnet ikke ender med at opsætte frisørbesøg som en negativ oplevelse – og det er lige præcis derfor, at det er vigtigt, at frisøren er tålmodig og ekstra opmærksom, når der sidder et barn i stolen. Som forælder børn man derfor gå uden om frisører, der generelt ikke sætter meget tid af til den enkelte kunde.

Frisøren forstår barnets behov

Når man klipper mænd eller kvinder, er det meget ligetil. Man aftaler, hvad der skal gøres og så bliver det gjort. Sådan er det dog ikke nødvendigvis, når man klipper børn. De sidder ofte mere uroligt i stolen og stiller flere spørgsmål. En frisør skal kunne håndtere denne opførsel, især så barnet ikke får en dårlig oplevelse. Det er derfor meget vigtigt at du som forælder vælger en frisør, der har mange års erfaring med at klippe børn og som er god til at lytte til og forstå børn.

Frisøren guider barnet igennem hele klipningen

Børn er nysgerrige, og det er derfor vigtigt at frisøren tager sig tid til at forklare, hvad der bliver gjort. Det gør dem mere trygge i hele oplevelsen. Det indebærer f.eks. at fortælle, hvorfor man skifter saks og hvorfor håret skal gøres vådt inden det skal klippes. Det gør hele processen meget lettere, og så ved barnet også, at frisøren ikke gør noget, der ender med at gøre ondt. Derfor er det endnu engang vigtigt at vælge en frisør, der har erfaring med børneklip, så oplevelsen ender med at blive god og de regelmæssige frisørbesøg ikke ender med at blive et mareridt for både dit barn og dig selv.