Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

5 populære drengenavne til din baby

Når man skal have en baby og finde på babynavne er det svært at vælge et navn. Måske kan vi gøre det list lettere for dig med denne artikel der har fem drengenavne der i mange år har været populære og blandt de fleste er velkendte.

Her får du en detaljeret beskrivelse af fem drengenavne og deres betydning, oprindelse og popularitet:

Alexander oprindelse og betydning

Dette navn har sin oprindelse i græsk og betyder “beskytter af mænd”. Det er kendt fra Alexander den Store, en af historiens mest berømte krigsherrer. Populariteten af navnet har spredt sig over hele verden, ofte forbundet med styrke og lederskab.

Emil oprindelse og betydning

Emil kommer fra det latinske navn “Aemilius”, som betyder “stræber” eller “rival”. Det er populært i mange europæiske lande og ofte forbundet med arbejdsomhed og udholdenhed. I Skandinavien har navnet været populært i flere århundreder, delvist på grund af bøgerne om Emil fra Lønneberg.

Oliver oprindelse og betydning

Oliver har sine rødder i det franske navn “Olivier”. Der er teorier om, at det oprindeligt stammer fra det latinske ord for oliventræ, “oliva”. Populariteten i den engelsktalende verden kan delvis spores tilbage til Charles Dickens’ roman “Oliver Twist” fra 1837. Navnet kan også være relateret til nordiske navne, der betyder “forfaders arving”.

Lucas oprindelse og betydning

Lucas kommer fra det latinske navn “Lucius”, hvilket betyder “lys” eller “den lysende”. Det er populært i mange lande og har en stærk kristen tradition, idet det refererer til evangelisten Lukas. Navnets popularitet har været stabil i mange år, både i religiøse og sekulære sammenhænge.

Elias oprindelse og betydning

Elias har en hebraisk oprindelse og betyder “Jahve er min Gud”. Det er et traditionelt bibelsk navn, kendt fra profeten Elias. Dets popularitet er steget i de seneste årtier over hele verden, især i Europa og Nordamerika, sandsynligvis på grund af dets tidløse klang og religiøse betydning.

Er du mest til korte drengenavne, så prøv at tage et kig på denne liste her.