Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

Derfor er gravidmassage en god idé

Som gravid kan man få massage gennem hele graviditeten, lige fra det første tegn på graviditet og til fødslen går i gang. Gravidmassage er en meget nænsom, blid og langsom massage, hvor der bliver taget kærligt hensyn til de mange fysiske og psykologiske processer, der findes i graviditeten. Men hvorfor er det egentlig en god idé at få gravidmassage? Vi har taget et kig på de mange fordele ved gravidmassage herunder.

Gravidmassage er fødselsforberedende

Den nænsomme berøring, der sker under gravidmassage, er døren ind til din oxytocinproduktion, og det virker derfor fødselsforberedende. Hvis du får massage regelmæssigt, bliver din smertetærskel også påvirket, og det betyder, at du vil opleve fødslen mindre smertefuld. Det er lige netop af denne grund alle gravide vil have gavn af kontinuerlig massage i løbet af deres graviditet.

Gravidmassage reducerer stressniveauet

Det er ikke unormalt at udvikle stress i løbet af en graviditet, og det kan sammen med mangel på overskud føre til dårlig og afbrudt søvn for rigtig mange gravide. Massagen medvirker til at reducere stressniveauet og give dig en dybere og roligere søvn under din graviditet. Hvis du kæmper med dårlig søvn, kan en gravidmassage altså gøre en verden til forskel.

Gravidmassage hjælper ved fysiske skavanker

Kroppen ændrer sig meget under graviditeten, uanset om vi vil det eller ej – og det kan føre nogle fysiske gener og skavanker med sig. Det er især spændinger i nakke og skuldre, kæbespændinger, bækkensmerter, væske i kroppen, iskias smerter og rygsmerter – alt sammen meget almindelige gener i en graviditet. Det er dog også alt sammen gener, som gravidmassage kan hjælpe dig af med.

Gravidmassage giver ro

Massage er en af de discipliner, i samarbejde med meditation og vejrtrækning, hvor det kan være vanskeligt ikke at slappe af. Det giver dig ro og fred til at opleve en god kontakt med barnet i livmoderen, fordi massagen for en stund giver dig rum og ro til en dybere kontakt. Mange oplever også øget selvværd og selvtillid, når de får massage, fordi det øger kvindens forståelse for og troen på sig selv. Oxytocinproduktionen, som aktiveres gennem massagen, øger også glæden ved graviditeten og styrker muligheden for en god fødsel.

Vil du også opleve alle fordelene ved gravidmassage? Book en tid til gravidmassage i København hos Cityfys Wellness.