Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

En sommerklar have

Sommersæsonen kan godt være rigtig barsk. Folk kredser til svømmehaller, badeanstalter og strande, og det kan være svært at føle at man eksisterer i så tætte menneskeoceaner. Dog viser tendenserne også at vi mennesker har et behov for at komme ud når varmen er der.

Er man iblandt de heldige som har en have af betydelig størrelse, så kan man tænke over hvordan man kan gøre haven mere sommervenlig. Det indebærer både de sædvanlige sportsaktiviteter såvel som rolig afslapning med familien.

Hvis du nu står og kigger på din have og tænker, hvad du kan gøre ved den, så får du her lidt gode ideer.

Spil og luft

Forestiller folk sig nogle haveaktiviteter, så vil der traditionelt komme to ting op. Der vil være grill og der vil være lege. Er der børn i familien, så er det godt at give haven en masse ting som de kan bruge til at brænde krudt af.

Vi ser mange familier kaste sig ud i trampoliner eller boldspil. Andre synes det er lidt hyggeligere at sidde og spille lidt brætspil ved bordet, mens man snakker og venter på maden. Det er ikke svært at forene disse to modsætninger i en have.

Trampolinen står ofte for sig selv ovre i et hjørne og venter på at børnene slippes løs. Bordet står samtidig bare på terrassen, så det er ikke fordi de to ting overlapper hinanden.

Ved at indrette haven således, så vil der også være plads til boldspil og leg. Man kan sagtens have et par små mål og spille lidt fodbold samtidig med trampolinhop og brætspil. Den tomme græsplet som vil bruges til fodbold er faktisk meget smart at have af flere grunde.

Vand, afslapning og hygge

En af grundene til at det er smart at holde fast i sådan en plet, er at du kan bruge den til mange andre ting. Har du blomsterbede, så kan du slippe børnene løs med vandslangerne og lade dem vande blomsterne i form af en vandkamp.

Et badebassin og pool kan også slås op på en del af pletten. Igen kan børn bruge tiden på at have det sjovt i vandet, men de mere rolige typer får samtidig en glæde ved vandet. Efter at have siddet og kogt under den varme sol, vil det være forfriskende at komme ned i det kølige vand.

Så når du planlægger din have op til sommer, så husk i al fald sådan en tom plet.