Er der problemer med næsen?

Der findes nærmest lige så mange forskellige næser, som der findes mennesker. Vi går alle rundt med en, men det kan være ret forskelligt hvad vores forhold er til den. Nogle er fint tilfredse og tænker ikke så meget over den, medmindre de er forkølede og den er stoppet til. Andre derimod har lidt blandede følelser når det kommer til deres næse.

Skønheds forbedrende operationer

Hvis du af den ene eller anden grund oprigtig er ked af din næses form eller størrelse og det er i sådan en grad at det har en negativ påvirkning på dit selvværd. Så kan det godt være en ide at overveje hvorvidt du burde få dig en næseoperation. For der er ingen der er tjent med at skulle gå tyngede rundt og ikke være glade for hvordan de ser ud. Du skal helst kunne elske dig selv det meste af tiden.

Hvorfor man ikke er tilfreds med sin næses udseende, er meget individuelt. Måske har du været ude for en form for ulykke, hvor du brækkede næsen og den derefter har ændret udseende og det er dette du ønsker at lave om på. Det kan også være at du er født med den næseform du er ked af.

Det er dog vigtigt at du kun gør det fordi du selv føler at det er nødvendigt og at det vil få dig til at føle dig bedre tilpas i din egen krop. Man skal aldrig få ændret noget ved sig selv, blot fordi en anden har en mening om hvorvidt det er pænt eller ej.

Funktionelle operationer

Der kan dog også være andre grunde til operationer på næsen, end det at man er ked af den måde den ser ud på. Nogle har nemlig det man kalder en skæv næseskillevæg. Det vil sige at man oplever problemer med at trække vejret ordentligt.

 

Disse problemer kan variere i styrke. For nogle er det måske et mindre problem og påvirker kun det ene næsebor, mens andre oplever at det påvirker gennemstrømningen i begge næsebor. Dermed bliver vejrtrækningen noget besværet.

 

Skal man have sådan et problem fikset, så skal man have en operation skæv næseskillevæg. Her vil en erfaren læge foretage operationen op gennem næseboret og rette den skævhed der er. Som med alle andre typer af operationer, så kræver dette også at man har fastet døgnet op til operationen. Dernæst vil det også være nødvendigt med ro og hvile i en periode efterfølgende.