Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Ikke-kategoriseret

Fordelene ved børneyoga

Fodbold, håndbold, løb, svømning, dans… Der er mange valgmuligheder for fysiske, bevægelsesbaserede fritidstimer for børn. Men her kan du læse, hvad yoga gør anderledes og hvilke fordele dette har. Vores børn lever i en travl verden med, skolepres, lektioner, videospil, forældre og sport. Vi tænker normalt ikke på disse påvirkninger som værende stressende for børn, men det er de desværre ofte. Det travle tempo, der er i dagens Danmark, kan have dyb indvirkninger på vores børns liv og på deres medfødte glæde.

Ved at praktisere yogastillinger kan børn lære at træne, udvikle selvtillid og koncentrere sig bedre. Efterhånden som yoga bliver mere populær i skolerne gennem idrætstimer og efterskoleprogrammer, kan yogas stigende popularitet tilskrives barnets grundlæggende udstrækningsfordele og forbedre kropsbevidstheden. Børn støder nemlig på følelsesmæssige, sociale og fysiske udfordringer eller konflikter, kan en dedikeret og bevidst yogapraksis, der inkluderer åndedrætsteknikker, adfærdsmæssige retningslinjer og fysiske stillinger, være utrolig værdifuld for børn. Yoga er noget, børn kan dyrke overalt, og at vejrtrækningen, koncentrationen, positurerne og den måde, børn lærer at handle på eller reagere på situationer.

Fordelene ved yoga er mange, her finder du nogle af fordelene ved børneyoga.

1. Bevar fleksibilitet og styrker kroppen
Børn er født med en medfødt fleksibilitet og yogastillinger er med til at forlænge denne dette. Styrke og fleksibilitet giver mulighed for færre og mindre alvorlige skader, især når børn er engageret i sport, legepladsaktiviteter og gåture.

2. Forbedrer koncentrationen
I yogaklasser bevæger nogle stillinger sig ret hurtigt, mens andre er i langsomt tempo. Dette giver børn mulighed for at lære selvkontrol og øger deres fokus, samt bevidsthed.

3. Øger selvværd
Når et barn viser stor styrke, fokus og fleksibilitet i yoga, gør det underværker for deres selvværd. En vellykket øvelse giver balance og kraft. Det får dem til at tro på dem selv og forfølge deres sande evner. Yogasucces giver børn vedholdenhed til at opnå storhed, når de begiver sig ud i livets.


4. Giver værktøjer til stresshåndtering
At dyrke yoga giver børnene en øjeblikkelig mulighed for at reducere stress i et trygt og nærværende miljø. Det er en fysisk træning, der producerer glade endorfiner. Mens vejrtrækningsøvelser sænker pulsen. Afspændingsteknikker er kraftfulde kilder til at berolige sindet og kroppen. Yoga lærer børn at være ikke-dømmende og ikke-konkurrerende over for sig selv og hinanden.

 

5. Udløser kreativiteten i fantasien
Børneyoga byder ofte på temaer, der er sjove og engagerende. Når børn får mulighed for at lave deres egne yogastillinger, så de passer til temaet og udtrykke deres oplevelser gennem hele klassen, inspirerer det dem til at være frie, kreative og selvudtrykkende.