Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

Hvad er Rebozo massage?

Du er gravid og har måske hørt om rebozo massage fra en bekendt el. en jordemoder, og skal nu finde ud af hvad det går ud på. I denne artikel får du et svar på dine spørgsmål om rebozo massage.

Rebozo massage er en massage teknik for gravide der stammer fra Mexicanske Doulaer, der er en slags jordemoder. Det er en teknik hvor man bruger et Mexicansk tørklæde og kaldet en rebozo, til at massere og løsne kroppen gennem forskellige øvelser. Der er mange forskellige øvelser centreret om forskellige kropdele og de kan have forskellige effekter.

Typisk vikles rebozo tørklædet rundt om den gravide på den ene eller anden måde og så skal den der udøver massagen bruge sine kræfter til at ruske el. bevæge rebozo tørklædet for at skabe bevægelser der løsner og får den gravide til at slappe af. Det kan især hjælpe på ømme led, hævelser og ømme muskler, som er typisk for de fleste gravide.

Kan man selv lave Rebozo massage?

Ja du kan godt lave rebozo selv, men man er nødsaget til altid at være 2 om det. Det er faktisk bedst at lave det selv – den gravide og dennes partner – da det skaber en intimitet som par og man er sammen om noget i graviditeten.

Selvom du godt kan lave det selv er det bedst at få vist øvelserne af en jordemoder el. Doula først, så man udfører massageteknikkerne på den rigtige måde og undgår forkerte stillinger og øvelser. Der er flere måder at lære det på, det kan være via et simpelt online kursus el. man kan deltage på hold hos forskellige jordemødre rundt i landet.

Er rebozo farligt?

Nej rebozo er ikke farligt, det er blevet udført at Doulaer i Mexoco i gennem flere 100 år og der ikke noget farligt ved at få det udført af en professionel og så længe du udføre de gængse øvelser man kan lære af andre, så er der heller ikke noget farligt vedat udføre rebozo massage selv.

Hvis du vil vide mere om rebozo, så kan du besøge siden Rebozo.dk hvor der er mere om rebozo tørklæder, øvelser og massage steder i Danmark.