Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

Køb de rigtige sutter til din baby

Det er vigtigt at finde de rigtige sutter til din baby. En sut er en tryg ting for et barn, og kan sammenlignes med en mors bryst. Du skaber derfor den bedste tryghed for din baby ved få fat i den bedste sut, så barnet ikke bliver stresset og utryg. Det er vigtigt at den sut, du vælger, skal være lavet i et korrekt materiale, så det både føles trygt for barnet, men også at den er sund for barnet at sutte på. 

Dette suttemærke skal du vælge

Bibs sutter er lavet af latex naturgummi eller silikone. Silikonen er det rigtige valg for dig og baby, hvis din baby har allergi overfor latex. Selve formen på sutten minder meget om et bryst, og sutten støtter også samtidig barnets ammemotorik. Sutten skal ikke irritere barnets hud, så derfor er det vigtigt at sutten ikke har direkte kontakt til huden. Bibs sutter kommer i mange farver og former. Mange vælger at mikse sutterne, og vælge de farver som er gode sammen. Du kan få de klassiske runde sutter, fine blomstersutter og sommerfuglesutter. Bibs sutter kommer også i tre forskellig størrelser, så de passer til ethvert barn. 

Det smarte ved en selvlysende sut

Vidste du godt, at Bibs også sælger selvlysende sutter? Mange kender nok situationen: min baby har tabt sutten, og det bliver svært at få baby til at sove igen, hvis lyset skal tændes. Det er nemlig super smart med en selvlysende sut, da du ikke skal tænke over, at baby kommer ud af sin helt dybe søvn. Den selvlysende sut er hurtig at finde, og let at give baby igen. Sutten kendes på den hvide ring, som man holder sutten i. 

Sådan rengøres sutterne

Hvis din baby er under tre måneder gammel, er det vigtigt at du skolder sutten en gang om dagen, for at undgå for mange bakterier hos en nyfødt. Når din baby bliver ældre end tre måneder, kan et skyld under hanen være nok. Når sutterne skal skoldes, skal du lægge dem i en skål med det kogende vand i fem minutter, hvorefter de skal køle ned. Det er vigtigt at du skifter din babys sut med seks ugers mellemrum, for at holde den bedste og mest optimale hygiejne.