Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Navne

Bevismateriale: Graviditet ændrer sig indefra og ud

Graviditet er en fantastisk oplevelse, der medfører kropslige forandringer, både indefra og udefra. Selv om de fysiske ændringer, der sker under graviditeten, er lette at se, viser beviserne, at graviditet også medfører en række ændringer indefra. I denne blog vil vi undersøge de indre forandringer, og hvordan disse forandringer påvirker kroppen og helbredet hos gravide kvinder i løbet af de ni måneder, som graviditeten varer. Denne blog er skrevet i en professionel tone og har til formål at give en omfattende guide til forståelse af de fysiske og fysiologiske forandringer, der sker under graviditeten. Besøg graviditetstesten  hvis du søger en billig graviditetstest, der fortæller dig, om du er gravid eller ej uden at koste en formue.

 

Den mest åbenlyse ændring, der sker under graviditeten 

 

Er en stigning i størrelse og vægt, den gennemsnitlige gravide kvinde tager 25-35 pund på i løbet af sin graviditet. Denne stigning i størrelse skyldes det voksende foster, moderkagen, fostervandet og en stigning i moderens blodvolumen. Fosteret selv tegner sig for ca. 7-8 pund af den samlede vægtøgning, mens moderkagen og fostervandet hver især tegner sig for ca. 1 pund. Den resterende vægt skyldes stigningen i moderens blodvolumen, som er med til at give næring til det voksende foster og støtte det øgede krav til moderens kardiovaskulære system.

 Den øgede størrelse og vægt kan medføre en række ændringer 

Den mest almindelige ændring er en stigning i bryststørrelsen. Dette skyldes de hormonelle ændringer, der sker under graviditeten, og som får mælkekanalerne og kirtlerne til at udvide sig som forberedelse til amning. Stigningen i bryststørrelse kan også forårsage rygsmerter og ubehag.

En anden almindelig ændring, der sker under graviditeten, er 

 

Er en stigning i mavens størrelse, dette skyldes det voksende foster og udvidelsen af livmoderen. Den øgede størrelse af maven kan forårsage en række ændringer, herunder rygsmerter, fordøjelsesproblemer, og den gravides navle (navle) kan også stige frem. Dette skyldes det øgede tryk i maven og kan være en kilde til ubehag for nogle gravide kvinder.

 

Efterhånden som graviditeten skrider frem, kan de forandringer, der sker i den gravides krop, føre til ændringer i hendes ansigtsudseende. Den mest almindelige ændring er en forøgelse af kindernes og næsenes størrelse. Dette skyldes de hormonelle ændringer, der sker under graviditeten, og som får kroppen til at tilbageholde mere væske. Stigningen i ansigtsstørrelsen kan også få den gravides øjne til at virke indsunkne.

 

De ændringer, der sker i den gravide kvindes krop, kan have en dybtgående effekt på hendes generelle sundhed og velvære. Ved at forstå de forandringer, der sker under graviditeten, kan den vordende mor være bedre forberedt på de udfordringer, der ligger forude.