Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Navne

På ravjagt med min søn

Ravjagt – min store pasion

Jeg har gået på ravjagt det meste af mit liv og jeg tror den store interesse opstod som barn da min far tog mig med på ravjagt da jeg var omkring 5 år gammel. Jeg kan huske jeg glædede mig hver eneste gang jeg skulle på ravjagt og min far og jeg havde nogle rigtig hyggelige timer når vi gik på stranden og så vidt jeg husker fandt vi altid rav på vores ture.

Min søn og jeg

Jeg selv er 39 år og blev alene for et par år siden da min mand kom ud for en ulykke og min vej tilbage til livet var mine lange ture langs stranden hvor tanker holdt pause. Min søn var dengang 3 år så at tage ham med til stranden var udelukket da han ikke ville kunne gå i et par timer og han ville sikkert heller ikke have brudt sig om det så jeg var glad for at have dejlige forældre der kunne tage over en gang om ugen når jeg havde brug for mit breakout. Min søn er i dag 6 år og vi har gået på ravjagt i næsten 10 måneder og ligesom jeg da jeg var barn kan jeg se han glæder sig hver gang vi skal afsted.

Nu bruger vi en ravlygte

Vi fandt ud af det med ravlygterne da vi en sen eftermiddag mødte et ældre ægtepar på stranden som gik og lyste men deres lygter og jeg havde da også læst om disse ravlygter på Facebook men på det tidspunkt skulle det ikke være da de skulle bruges når der var mørkt og jeg mener ikke tidspunktet er til min søn skal gå ude i mørket heller ikke sammen med mig men ægteparret fik mig på andre tanker da de jo brugte lygterne mens der var lyst!

Jeg kom hurtigt i snak med dem og manden kunne fortælle mig at man sagtens kunne bruge en ravlygte når solen var gået ned, altså inden der blev helt mørkt men den de brugte var en ravlygte til dagslys som de havde købt i Aalborg (klik evt. på linket) og den kunne godt bruges om dagen blot der ikke var alt for lyst og netop i dag var der meget overskyet og selvom vi var i september måned lignede dagen mest en februar dag. Jeg fik lov at prøve en af deres lygter så jeg smed et lille stykke rav i noget tang og sagde til Mikkel (min søn) om han kunne se det uden lygten var tændt – det kunne han ikke men så snart jeg tændte lygten lyste ravet meget kraftigt og han var slet ikke i tvivl. Det sjove ved lygten er man næsten ikke kan se lyset fra den men ravet lyset altså op så jeg tror det kræver noget øvelse.

Jeg har endnu ikke købt en ravlygte men jeg har bestem mig for at når pengene er til det skal jeg havde en af disse Crystal Clear som de hedder så kan min søn og jeg gå på ravjagt med ravlygte både om dagen og i mørket.

Jeg har læst om disse ravlygter på ravfund.dk som er det firma der sælger dem og som jeg kan læse det er det også nogle de selv laver og jeg har valgt at kopiere lidt af deres information omkring lygterne så kan du selv læse om dem, hvis ravjagt interesserer dig.

Fra siden ravfund.dk

Sådan bruges Ravlygten i dagslys

Når du bruger en Crystal Clear i dagslys kræver det lidt øvelse da Ravjagten her foregår på en lidt anden måde end i mørket hvor du ofte gennemsøger et større stykke strand men i dagslys tænder du først Ravlygten når du befinder dig på et sted, hvor du formoder der kan være Rav og så lyser du ind i området og er der Rav i området vil du se det oplyses i en blågrøn til gulgrøn nuance.

I dagslys kan du bruge en Crystal Clear når der er overskyet og himmelen ikke er for lys så før eller efter regnvejr samt i de tidlige morgentimer i tidsrummet inden der bliver helt lyst men også i skumringen vil de være rigtig effektive. En Crystal Clear er også velegnet i regnvejr blot solen ikke er fremme.

Crystal Clear modeller

Crystal Clear Ravlygterne produceres i flere forskellige modeller både som håndholdte Ravlygter og pande Ravlygter. Hvis vi skal se lidt på det tekniske i disse Ravlygter så fungerer de på den måde at vi koncentrerer den samlede mængde lys som Ravlygten kan afgive i et center omkring midten af lygten, hvilket betyder at lyset vil være meget kraftigt men ikke så bredt, samtidig ændrer vi den bølgelængde som er det synlige lys som ‘pærerne’ afgiver hvilket får Ravet til at reflektere på en anden måde end det vil ske når en Ravlygte bruges i mørket.

Når du bruger en Crystal Clear i mørket vil reflektionen fra Ravet også blive anderledes og du vil se Ravet bliver meget mere gult end normalt, på samme måde som er gældende for vores Pro Yellow Ravlygter blot endnu mere gult, hvilket gør det meget lettere at spotte selv de helt små stykker. Crystal Clear Ravlygterne fungerer helt som almindelige Ravlygter og de bruger samme batterier, oplader osv. så har du allerede dette kan du sagtens genbruge det.