Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Ikke-kategoriseret

Derfor skal du købe en løbecykel til dit barn

Når du har et barn, der er sikker på benene, kan det være en god ide at overveje at investere i en løbecykel som disse. Det giver nemlig barnet gode muligheder for at få lidt mere fart på. Samtidig er det rigtig godt for barnets udvikling, og naturligvis ikke mindst for barnets balance. Når barnet lærer at cykle på en løbecykel, giver det desuden et stort selvtillidsboost, når barnet kan mærke, at det an helt selv uden forældres hjælp. Et barn der oplever medgang og selvtillid vil være godt stillet og det giver bedre mod på at prøve nye ting.

Derfor er det også også meget lettere at lære et lidt større barn at cykle, hvis det har været vant til at bruge en løbecykel. Dels fordi han eller hun kan holde balancen, men i høj grad også fordi det være mere tilbøjelig til at prøve.

God til de korte ture 

En anden god ting ved løbecyklen, er at i på de kortere ture kan droppe klapvognen, og i stedet lade barnet køre selv. Det er godt for motionen og motorikken, og så er det naturligvis lidt lettere at have en løbecykel med rundt omkring, end at slæbe rundt på en klapvogn.

Hvilken model skal du vælge?

Ligesom det er tilfældet med de fleste andre ting til børn, så er markedet for løbecykler ekstremt stort, og der findes mange hundrede modeller, man kan vælge imellem. Om man vælger en i plast og metal eller træ er en smagssag, tænker man på miljøet bør man nok vælge træmodellerne. Disse har ofte ikke så mange indstillingsmuligheder. Netop dette er en ting, da en løbecykel der passer i højden er meget vigtigt.

De fås også med forskellige slags hjul, og her bør du vælge med gummihjul frem for plast. Plasthjul og andre hårde hjul er ikke så gode, hvis der er lidt sten og grus på vejen.