Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Business

Sådan undgår du stress som nybagt mor

At blive forældre er hårdt for alle, særligt hvis det er første gang. At blive nybagt mor er en stor omvæltning på alle måder, og derfor er det ikke underligt at mange bliver stressede i den første tid efter at ens barn er blevet født. Men heldigvis er der mange ting, som du kan gøre for at modvirke det. Derfor kommer vi her med 4 gode råd til, hvordan du kan modvirke den værste stress.

1: Sørg for at spise sundt og varieret – det er ikke umuligt

Noget af det vigtigste man selv kan gøre for at modvirke stress, er at spise sundt og varieret. Og selvom at det kan virke fristende at hente take away, når det hele virker kaotisk, så er det en kortsigtet løsning. For fast food er typisk fuld af fedt og giver ikke meget næring til hverken krop eller sind.

I stedet gælder det om at få masser af gode fedtsyrer fra nødder og særligt fisk, som er rig på gode fedtsyrer, proteiner og vitaminer som alle er kroppens byggesten. Hvis du ikke får noget god mad i denne periode, kan din stress blive værre, og i værste fald kan man både blive deprimeret og opleve at få tyndt hår. En relativ nem løsning, der kan gøre det lettere at få lavet aftensmad, er at bruge måltidskasser. På den måde skal du ikke træffe en masse beslutninger, gå på indkøb og du skal heller ikke tilbringe mange timer foran komfuret.

2: Få motioneret så meget som du kan – gå en ekstra tur med barnevognen

En anden ting du kan gøre for at modvirke stress og få mere energi og overskud er at motionere. Alle kvinder tager naturligt på i løbet af graviditeten, hvilket er hårdt for både kroppen og sindet. Derfor gælder det om at komme i gang med at motionere umiddelbart efter fødslen. Du skal ikke køre lige på og hårdt fra starten men i stedet optrappe belastningen løbende.

Du kan således sagtens smide nogle kilo ved at gå lange ture med barnevognen. Overvej at gå en ekstra tur en gang i mellem, det bliver i begge glade for. En anden mulighed er at arbejde med håndvægte. Dette kan gøres derhjemme i stuen imens den lille sover. Det behøver ikke at tage lang tid men at styrketræne forbrænder mange kalorier, da kroppen skal bruge masser af energi til at genopbygge musklerne.

3:  Gå til massør med jævne mellemrum

En tredje ting du kan gøre for at mindske stress som nybagt mor, er at gå til massør med jævne mellemrum. En god og autentisk anti-stress massage kan løsne op for mange, gamle spændinger og give dig et øjeblikkeligt løft og en følelse af glæde og ro. Vi går alle med spændinger i kroppen, særligt ovenpå en graviditet. En massage tager ikke mere end 30-45 minutter men effekterne vil være hos dig væsentligt længere.

4: Få gang i sexlivet igen

En sidste ting som kan modvirke følelsen af stress, er at dyrke sex. Ligesom med hård motion er dette ikke noget man skal genoptage lige med det samme. Men ikke desto mindre er det noget, som man skal have tilbage til efter en overstået graviditet. Sex frigiver en lang række hormoner som får os til at føle både glæde, ro og lykke som kan medvirke til at mindske stress og nervøsitet. Så sørg for at lægge en plan for at få gang i sexlivet igen inden for en overskuelig fremtid.