Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Ikke-kategoriseret

Sådan vælger du en sund solcreme

Sommeren er i fuld gang, og det er tid til at beskytte din hud! Uanset hvor fristende det end måtte være, vil det ikke ødelægge din sommer at smøre dig ind i et tykt lag solcreme. Hvis du beskytter dig selv ordentligt, kan solen faktisk forbedre dine sjove oplevelser ved at få dem til at vare længere. Der er et par ting, du skal huske på, når du vælger, hvilken type solcreme du skal anvende.

Vælg en høj solfaktor

Først og fremmest skal du sørge for, at du har en SPF 30 eller højere for at opnå tilstrækkelig beskyttelse mod solens stråler. Det er en misforståelse, at man ikke kan blive brun, hvorfor er grunden til, at mange undlader solcremen. Men hvis man ikke bruger solcremen risikere man hudkræft og at ødelægge sin hud, men det vil vi komme nærmere ind på længer nede.

Hvilken hudtype kræver især solcreme?

Personer med lysere hudtyper skal bruge mere solcreme end personer, der let bliver solbrune. Især lyshårede og rødhåret er særlig udsatte. Det skyldes, at de brænder hurtigere, og at deres hud er mindre modstandsdygtig, hvilket gør dem endnu mere modtagelige.

Hvad beskytter solcremen imod?

Solcreme beskytter mod UVA- og UVB-stråler. Hvis du ønsker at tilbringe mere tid i solen uden at blive forbrændt, anbefales det, at du leder efter produkter med fotostabile filtre på din solcreme, der beskytter mod begge former for stråling.

UVA-stråler

UVA-stråler ælder din hud ved at trænge dybt ind i overhudens lag. De kan forårsage rynker, læsioner og mørke pletter i ansigtet.

UVB-stråler

UVB-stråler forårsager solskoldninger og bidrager til risikoen for hudkræft. Hvis du tidligere har haft let ved at brænde dig eller lider af allergi, er denne type stråling endnu farligere for dig. Der er undersøgelser, der viser, at solens skader kan give hudkræft, hvilket gør, at du bør undgå solen, hvis du er ubeskyttet.

Hvis du har glemt solcremen, eller hvis din solcreme ikke er tilstrækkelig, så kan du risikere at blive brændt og rød, hvilket kan være meget smertefuldt. Her bør du undgå solen total og fugte din hud med en masse aftersun.

Hvad er en sund solcreme?

De bedste solcremer indeholder titandioxid og zinkoxid som aktive ingredienser, der beskytter din hud mod solens skadelige virkninger. Disse to mineraler har også en kølende effekt på din hud. Samtidig skal det være en faktor 30 eller 50 og brug gere solcreme til daglig også, og også selvom solen ikke skinner for solens farlige stråler er stadig til stede.

Vi anbefaler…

Vi kan anbefale solcremen fra COOLA, som du kan finde her. Det er en super lækker solcreme i faktor 30, og så er den endda økologisk. Så du kan beskytte dig selv uden at gå på kompromis med dit helbred eller miljøet. Den indeholder nemlig 70% økologiske certificerede ingredienser, og det er uden at blive testet på dyr, dermed er den vegansk.

Det gode ved lige denne solcreme er, at den absorberer hurtigt ind i huden, Mange solcreme er fede i konsistensen, som gør, at den lægger sig oven på huden. Den indeholder hyaluronsyre, som giver fugt, der er særlig godt til hudtyper, som har tendens til at blive tør.