Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Ikke-kategoriseret

Undgå at miste dine tænder og forebyg Paradentose

Tandlæger spiller en vigtig rolle i vores liv. De hjælper os med at bevare sunde tænder og tandkød og kan behandle en række forskellige mundsygdomme. I denne artikel vil vi diskutere en af disse sygdomme – paradentose. Paradentose er en alvorlig mundsygdom, der kan føre til tandtab, hvis den ikke bliver behandlet. Den er forårsaget af ophobning af plak og tandsten på tænderne. Paradentose behandling er muligt, men det vil aldrig 100% gå væk. God mundhygiejne er afgørende for at forebygge paradentose. I denne artikel vil vi diskutere, hvordan du børster dine tænder korrekt, bruger tandtråd og holder din mund sund!

Sådan skal du børste dine tænder

Det første skridt til god mundhygiejne er at børste tænder. Du bør bør børste dine tænder mindst to gange om dagen – en gang om morgenen og en gang om aftenen. Når du børster dine tænder, skal du bruge en ærtestor mængde tandpasta på din tandbørste. Ret tandbørsten til en cirka 45 graders vinkel mod tandkødsranden, og forsigtig bevæg den frem og tilbage i korte bevægelser. Sørg for at børste på indersiden af dine tænder og at bruge en let cirkulær bevægelse på tyggefladerne på dine kindtænder. Spyt tandpastaen ud efter børstningen. Det er sundhedsskadeligt at sluge tandpastaen, selvom den måske smager godt.

Sådan bruger du tandtråd

Tandtråd er lige så vigtigt som tandbørstning! Du bør bruge tandtråd mindst en gang om dagen, helst om aftenen, inden du går i seng. For at bruge tandtråd skal du tage ca. 18 tommer tandtråd og vikle den rundt om dine midterste fingre, så der er ca. en tomme tandtråd mellem dem. Før forsigtigt tandtråden ind mellem dine tænder med en frem- og tilbage i løbende bevægelse. Hvis du ikke er så glad for tråden, kan du også finde tandsticks som fungerer lige så godt. Det er op til dig selv hvilken en du selv bruger.

Vigtigheden af mundhygiejne

Det er vigtigt at børste tænder og bruge tandtråd, fordi det hjælper med at forebygge huller og tandkødssygdomme. Det er også med til at holde din ånde frisk. Gode mundhygiejnevaner bør man begynde med i en ung alder og fortsætte hele livet igennem. Jo tidligere du begynder, jo bedre!

Hvis du har dårlige tænder, skal du undgå disse fødevarer og drikkevarer:

-Chips, fordi de kan sætte sig fast i tænderne. Hvis du ikke børster dine tænder ordentligt vil de forurene og lave huller over tid.

-Popcorn, fordi kernerne kan sætte sig fast i tænderne. Det kender vi alle sammen og det er møg irriterende. Hvis ikke du får kernerne ud vil der ophobe sig bakterier og de vil lave huller i dine tænder.

-Hård slik, fordi det kan knække dine tænder og det hvide sukker ødelægger din tand emalje.

-Surt Slik er ekstra farligt fordi det både er syrligt og sukkerholdigt. Det er derfor en dobbelt kombination af ting som kan skade dine tænder

-kulsyreholdige drikkevarer såsom sodavand. Der er rigtig meget sukker i, og syre i. Denne kombination er en opskrift på at ødelægge dine tænder.