Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

Gravid? Disse undersøgelser skal du gennem de næste ni måneder

For de fleste kvinder er det at finde ud af, at de er gravide, en af de største milepæle i deres liv. Det vækker ofte en lang række følelser, som kan være både glædelige, men også overvældende. Udover den indledende lykke og glæde over udsigten til at skulle have et barn, kan der også opstå en følelse af nervøsitet i forhold til alle de forskellige undersøgelser, scanninger og konsultationer, man skal gennem i løbet af de næste ni måneder.

Det er naturligt, at man bliver ramt af en bekymring, da man jo har et lille liv inde i sin mave. Man ønsker og håber inderligt, at alt er, som det skal være, og fortsætter med at være sådan, også efter barnet er født. At blive forælder er en stor ting, som ændrer livet for de fleste, men med glæden kommer der bekymringer. Disse bekymringer er naturlige, men ikke værd at spilde sin glæde på. For at du kan være så forberedt som muligt, har vi udarbejdet denne korte artikel om, hvad du skal forvente.

Start med at kontakte din egen læge

Er graviditetstesten positiv, så skal du starte med at kontakte din egen læge og booke en tid til en undersøgelse. Her vil din læge tage endnu en test, for at bekræfte at du rent faktisk er gravid, og herefter vil din læge kunne give et foreløbigt estimat på, hvor langt du er henne i din graviditet. Dette vil senere blive bekræftet af en jordemoder. Din jordemoder er den næste person, du kommer til at møde i din graviditet.

Første besøg hos din jordemoder

Når man har været ved egen læge et par gange gennem de første uger, så er det næste skridt, at man skal til sin første konsultation ved jordemoderen. Den første gang er mere samtale end undersøgelse. Her vil jordemoderen bekræfte din graviditet og tage en snak med dig omkring forskellige emner. Vedkommende vil også vejlede dig i forhold til din nuværende livsstil, for at finde ud af, om der er noget, der skal ændres.

Den første scanning

Efter 12 uger er det blevet tid til den første scanning. Dette er første gang, at man skal høre sit barns hjerte slå, hvilket er et stort øjeblik for de fleste. Det er også her, man vil undersøge barnets nakkefold, for at finde ud af, om der eventuelt skulle være Downs syndrom. Dette kan man dog vælge at få testet før scanningen ved hjælp af en NIPT test. Du kan læse andres erfaringer med NIPT test for at finde ud af mere. Når du når et stykke hen i graviditeten, vil det også være muligt at få afsløret barnets køn, hvis du ønsker at kende til det. Evita Test Gender er et eksempel på en test, der vil kunne vise dette.