Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

Andrea er gravid

Ligesom mange andre bliver det. Det farlige er, hvis man drikker og samtidig er gravid. Denne kombination kan opstå på flere uheldige måder, men når man er gravid, er anbefalinger altid, at man ikke skal drikke. Det kan gå udover barnet, og er der noget, man skal prioritere, så er det at passe bedst muligt på barnet i maven. Hvis du derfor oplever en gravid, der drikker, kan du med fordel rådgive personen – især hvis det er et større problem med alkoholen, og du er vidne til, at der bliver drukket flere genstande.

At drikke under en graviditet

Når du bliver gravid, vil du af sundhedsplejerske og jordmoder få at vide, hvordan du skal forholde dig, og hvordan du lever bedst i forhold til at tilgodese dit barn. Dette inkluderer blandt andet, at du ikke må drikke alkohol. Dette kan forstyrre den naturlige cyklus, og det kan gå ind og påvirke dit barn negativt.

Det svære kan være, hvis en person i forvejen er alkoholiker, og denne person bliver gravid. Når først man har et alkoholmisbrug, er det bestemt ikke alle, der formår at stoppe fra den ene dag til den anden – fx hvis de skulle blive gravide. Og et alkoholmisbrug og en graviditet er altså to ting, der passer meget dårligt sammen.

En fødselsdepression er alvorlig

Mange ender også ud i en fødselsdepression. Det kan være et hårdt slag psykisk, og det kan sagtens opstå under graviditeten, og altså ikke først når barnet er født. En depression kan få os til at gøre mange uhensigtmæssige ting, og hvis det er en ellers rask person, skal man passe på og være opmærksom på, at personen fx ikke ender med at drikke på grund af sin depression. På denne måde kan alkoholen også hurtigt og pludseligt blive den værste fjende under en graviditet.

Man kan få hjælp til alkoholafvænning

Der er heldigvis hjælp at hente, uanset hvilken situation, man befinder sig i, og uanset hvordan man har det, når man er gravid. Med alkoholafvænning kan man altså få professionel hjælp til at komme af med sit misbrug. Det kan være, at det starte med en enkelt anonym opringning. Der sidder nemlig personer klar døgnet rundt til at hjælpe og rådgive, hvis en person måtte få brug for det. Dernæst er der forskellige behandlingsmuligheder, der bestemt er værd at undersøge, og disse kan man også spørge ind til, når man har fået kontakt til en rådgiver.