Mamawise

Alt om baby, teenage og navne

Baby

Sådan kommer du af med graviditetskvalme

Kvalme er for mange det første tegn på graviditet. Det kan nemlig allerede begynde i 4.-8. graviditetsuge. Det er dog individuelt, hvor meget man oplever. Nogle oplever det slet ikke, andre kun om morgen, og andre igen kan opleve det døgnet rundt.

Man ved ikke præcist, hvad årsagerne til kvalmen er, men der er flere gode teorier, bl.a. forandrede hormoner, øget bekymring, træthed og belastning – og så kan kvalmen også forværres, hvis man venter tvillinger.

Uanset årsagerne findes der dog måde at mindske og i flere tilfælde endda helt komme af med den generende kvalme. Vi har her samlet 3 gode råd til, hvordan du kan komme af med uønsket graviditetskvalme.

1.      Spis ofte og spis små og lette måltider

Når du lider af kvalmen, kan det hurtigt ende med at man slet ikke spiser – og det er jo slet ikke godt for det barn, du er i gang med at vokse. Det er dog en god idé at ændre måden, du spiser på, så du spiser mange mindre måltider og snacks i løbet af dagen, også selvom du ikke føler dig sulten. Det kan også være en god idé at ændre i det, du spiser. Når du har kvalme, er det smart at vælge letfordøjelige fødevarer med en mild smag og et højt proteinindhold og helt undgå fed, røget og stærkt krydret mad. Et par gode eksempler på snacks er f.eks. bananer, kiks, knækbrød, mandler, yoghurt og koldskål.

2.      Gå til akupunktur for gravide

Mange kvinder har haft gavn af den oldgamle kinesiske behandlingsform, der virker ved nøje placering af tynde nåle på huden. Akupunktur har nemlig vist sig at egne sig specielt godt til at lindre eller helt fjerne mange forskellige graviditetsproblemer og smerter, bl.a. kvalme, opkastninger, bækkensmerter, hæmorider, ødemer og forhøjet blodtryk. Akupunktur til gravide er altså meget mere end blot akupunktur mod graviditetskvalme. Det kan hjælpe dig med en masse gener, som du kan opleve igennem graviditeten.

3.      Prøv armbånd mod kvalme

Armbånd mod kvalme, også kaldet akupressurarmbånd, virker gennem svage tryk på håndleddet, hvor der sidder et akupunkturpunkt mod kvalme. Du kan f.eks. prøve mærket Sea-band, som er klinisk testet og viser kvalmestillende effekt mod svangerskabskvalme, køre- og søsyge samt kvalme ved migræne. Det er ikke alle gravide, der oplever samme kvalmelindring, men der er absolut ingen bivirkninger ved at bruge det, så det er i hvert fald et forsøg værd.